Optikai csalódás: hogyan készül az álcázó festés?

Álcázó matricák keszekusza mintázattal és örvénylő színekkel: az autógyárak sok energiát fektetnek abba, hogy megvédjék szupertitkos prototípusaikat a kíváncsi tekintetektől. Ezeket a mintákat kifejezetten úgy tervezik, hogy összezavarják a szemet, így az ipari kémek nem tudják kilesni az autók igazán fontos, meghatározó formai megoldásait. A Ford legújabb álcafestését a Bronco R Baja versenygép fényezése és a hegyvonulatok sziluettje ihlette. A tervezők több száz kék, fekete és fehér blokkból állították össze a pixeles mintázatot, ami összekuszálja a még fejlesztés alatt álló autó összképét. Bár a Ford nem próbálja titkolni, hogy ez…

Tovább...

Az Audi Vredestein nyári gumiabroncsot ír elő az Audi A1 Sportback típushoz

Az Audi az Apollo Tyres legújabb Vredestein Ultrac és Sportrac nyári gumiabroncsait választotta eredeti felszereltségként az Audi A1 Sportback típushoz, bizonyos modellekre gyárilag felszerelve. Az Audi által választott abroncsok két méretben, a Sportrac (185/65 R15 V) 15 hüvelykes, az Ultrac (215/45 R17 W) pedig 17 hüvelykes méretben kerül forgalomba az Apollo Tyres magyarországi létesítményeiben.

Tovább...

A CUPRA új korszakba lép a 100%-ban elektromos Bornnal

A CUPRA megkezdte az első 100%-ban elektromos járműve, a CUPRA Born szériagyártását Németországban, a zwickaui gyárban. Wayne Griffiths vezérigazgató és a cég igazgatótanácsának tagjai az új modell gyártásának kezdete alkalmából meglátogatták Európa legnagyobb elektromosjármű-gyárát. Stefan Loth, a Volkswagen Szászország igazgatóságának elnöke és a martorelli gyár korábbi vezetője üdvözölte őket.

Tovább...

A Peugeot és Le Mans különlegessége

A következő szezonban visszatér egykori diadalainak helyszínére a Peugeot. A hosszú távú világbajnokságban (WEC) ismét rajthoz álló márkával szemben komoly elvárásokat támaszt a világ, hiszen fontos bajnoki címek és dicsőséges Le Mans-i győzelmek fűződnek a nevéhez. A Peugeot 9X8 bemutatkozására készülve érdemes áttekinteni, hogyan jutott el a márka az ambiciózus kezdetektől a Hypercar géposztályig. Először a Peugeot 905 rövid, ám annál fényesebb ragyogásáig vezető utat járjuk be.

Tovább...