Részletek a Toyota Corolla SUV változatáról

Jövőre hazánkban is debütál a vadonatúj Toyota Corolla Cross, a hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autójának Toyota Corolla SUV változata. Ez lesz a világ első autója, amelyben bemutatkozik a világ legfejlettebb, ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtása, ráadásul első kerékhajtású és intelligens összkerékhajtású (AWD-i) változatban egyaránt.

Tovább...

BMW i7: Megbízhatósági teszt jégen és hóban

A BMW első, tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinjának prototípusai a hajtáslánc- és futómű-technológia végső finomhangolási fázisain esnek át a svédországi Arjeplog térségében, a BMW Group téli tesztközpontjában. A BMW Group gondos körültekintéssel építette fel és módszeresen valósítja meg azon vállalati stratégiáját, amely mentén világszerte az elektromos mobilitás térnyerését, népszerűsítését és elterjedését szorgalmazza. Átfogó modellpalettája folyamatos bővítése részeként a bajor prémiumgyártó újabb és újabb szegmensekben teszi elérhetővé ügyfelei számára a vezetés zéró emissziójú élményét, az elkövetkező évben így reflektorfénybe gurul a márka első, tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinja, a BMW i7 is (kombinált…

Tovább...

Hidrogénhajtású homokfutót villantott a Lexus

Erre valószínűleg kevesen számítottak: Lexus egy hidrogénhajtású buggy (homokfutó) koncepciót leplezett le. A Lexus ROV (Recreational Off-highway Vehicle koncepció már első ránézésre is szórakoztató és környezetbarát kalandokat, és a a luxus életstílus élményét kínálja azoknak az autósoknak, akik stílusosan szeretnék meghódítani az ismeretlent. A jármű a Lexus merész formáival és kiváló minőségével hódít, a gyártó első első hidrogénhajtású motorja pedig önfeledt terepjárós élményeket kínál a jövő alacsony széndioxid-kibocsátású társadalmának.

Tovább...