Új technológiákkal érkezik a 2022-es Corolla

Az évek óta a világ legnépszerűbb autójaként végző Toyota Corolla 2022-ben új technológiákkal, friss stílussal és egy különleges kiadással lép előre. Az új multimédiás rendszer a korábbinál is gyorsabb válaszidőt és jobb kezelhetőséget ígér, azok pedig akik a személyre szabnák a három karosszériaváltozatban (az ötajtós Hatchback, a négyajtós Sedan és a kombi Touring Sports) modellt elérhető Corollát, új színek és keréktárcsák közül választhatnak. A Corolla öröksége vitathatatlan: világszerte már több mint 50 millió példány készült belőle amellyel a világ legnagyobb darabszámban értékesített autója, ráadásul hosszú évek óta a világ legnépszerűbb…

Tovább...

Dróntaxik forradalmasíthatják a közlekedést

Világszerte forradalmasítani fogják a városi közlekedést a légitaxik. A drónfuvarozás a következő évtizedben sokfelé már teljesen általános lehet. Az első járművek ugyan még csak csomagot szállítanak, de onnantól nincs megállás – az évtized végén talán már utazhatunk a repülő taxikkal. De mennyire állnak készen ennek a szolgáltatásnak a beindítására a különböző országok, térségek? Erre is kereste a választ a KPMG Aviation 2030 Air Taxi Readiness Indexe, amely négy pillér köré csoportosítva értékeli az egyes államok felkészültségét.

Tovább...

GR SPORT kivitellel bővül a Yaris család

A 2022-es modellévvel a motorsport inspirálta kivitellel bővül a 2021-ben Év Autója díjjal elismert Toyota Yaris kínálata: érkezik a Yaris GR SPORT. Szemben a Toyota GR Yarisszal itt nem egy dedikált sportautóról van szó, ám az elmúlt években a Rally Világbajnokságban sikert sikerre halmozó, 2021-ben az egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is elhódító versenyautóból számos hangulati elemet átemeltek a tervezők a Yaris különleges kivitelébe.

Tovább...

Ezer lóerős, V12-es Toyota-motor a világ egyik legerősebb Subarujában

Kevés subarus létezik, aki a hengerszám növelésével akarja növelni a teljesítményt, olyan meg pláne alig van, aki háromszor annyira vágyik, mint amennyi gyárilag volt az autóban. De, mint cikkünkből kiderül, erre is akad példa. A motorcseréhez akár a két autógyártó széles körű együttműködése is adhatta az ötletet, ugyanis a Toyota és a Subaru manapság nem csak a sportautók, hanem a villanyautók között is rendelkezik közös modellekkel.

Tovább...