Optikai csalódás: hogyan készül az álcázó festés?

Álcázó matricák keszekusza mintázattal és örvénylő színekkel: az autógyárak sok energiát fektetnek abba, hogy megvédjék szupertitkos prototípusaikat a kíváncsi tekintetektől. Ezeket a mintákat kifejezetten úgy tervezik, hogy összezavarják a szemet, így az ipari kémek nem tudják kilesni az autók igazán fontos, meghatározó formai megoldásait. A Ford legújabb álcafestését a Bronco R Baja versenygép fényezése és a hegyvonulatok sziluettje ihlette. A tervezők több száz kék, fekete és fehér blokkból állították össze a pixeles mintázatot, ami összekuszálja a még fejlesztés alatt álló autó összképét. Bár a Ford nem próbálja titkolni, hogy ez…

Tovább...

A CUPRA új korszakba lép a 100%-ban elektromos Bornnal

A CUPRA megkezdte az első 100%-ban elektromos járműve, a CUPRA Born szériagyártását Németországban, a zwickaui gyárban. Wayne Griffiths vezérigazgató és a cég igazgatótanácsának tagjai az új modell gyártásának kezdete alkalmából meglátogatták Európa legnagyobb elektromosjármű-gyárát. Stefan Loth, a Volkswagen Szászország igazgatóságának elnöke és a martorelli gyár korábbi vezetője üdvözölte őket.

Tovább...

A Peugeot és Le Mans különlegessége

A következő szezonban visszatér egykori diadalainak helyszínére a Peugeot. A hosszú távú világbajnokságban (WEC) ismét rajthoz álló márkával szemben komoly elvárásokat támaszt a világ, hiszen fontos bajnoki címek és dicsőséges Le Mans-i győzelmek fűződnek a nevéhez. A Peugeot 9X8 bemutatkozására készülve érdemes áttekinteni, hogyan jutott el a márka az ambiciózus kezdetektől a Hypercar géposztályig. Először a Peugeot 905 rövid, ám annál fényesebb ragyogásáig vezető utat járjuk be.

Tovább...

Számos modellsorozatát frissíti ősszel a BMW

Az új BMW 4-es Cabrio palettáján három új hajtáslánc-változat jelenik meg, a BMW X1 xDrive18d és a BMW X2 xDrive18d modellpáros alapfelszereltsége a nyolcfokozatú Steptronic automata váltóval bővül, a BMW 1-es sorozat, a BMW 2-es Gran Coupé, a BMW X2, a BMW X3 és a BMW X4 modellekhez új karosszériafényezési árnyalatok válnak elérhetővé, a My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal gazdagodik, a BMW i3 Unique Forever Edition különkiadás pedig világpremierjét ünnepli.

Tovább...