A Kia EV6 GT a Világ Sportautója díj 2023-as győztese

A Kia fantasztikus sikert ért el az idei Világ Év Autója választáson: a sportautók kategóriájában az EV6 GT győzedelmeskedett. A 32 ország 100 autós újságírójából álló zsűri a 2023-as elismerést a New York-i Nemzetközi Autószalonon adta át.

Az, hogy az idei népes mezőny modelljei közül sok prémiumgyártót is maga mögé utasítva az EV6 GT került ki győztesen, tökéletesen bizonyítja, hogy a márka jó úton jár, és innovatív járműveivel az egész társadalmat, valamint annak fejlődését szolgálja a ‘Movement That Inspires’ szellemiségnek megfelelően.

Ho Sung Song a Kia elnöke a díjátadó kapcsán elmondta: “Ez a díj fantasztikusan rangos elismerés a Kiának. A világ vezető mobilitásszolgáltatójává való átalakulás folyamatában a Kia arra törekszik, hogy különlegesen praktikus, inspiráló, magas technológiai színvonalú és előremutató formavilágú járműveket kínáljon vásárlóinak. Az a díj megerősít minket abban, hogy jó úton járunk.”

A Világ Sportautója 2023-as fődíjasaként az EV6 GT az egyebek mellett 2022-ben Európában az Év Autójának, idén pedig Észak Amerikában Az Év Legpraktikusabb Modelljének is megválasztott EV6 sikeres bázisára építkezve ért el hatalmas sikert.

430 kW-os (585 LE-s) teljesítményével az EV6 GT mindössze 3.5 másodperc alatt gyorsul álló helyzetéből 100 km/h-ra, végsebessége pedig eléri a 260 km/h-t. A tisztán elektromos hajtású modell sportos menetteljesítményei mellett hosszú hatótávot is kínál, kifinomult formákkal és tágas utastérrel, amivel a hagyományos benzinmotoros sportautók mezőnyével is felveszi a versenyt.

Az EV6 GT formavilága, a Kia új irányvonalának megfelelően feltűnő és hatásos, miközben tökéletesen példázza, hogy a haladás az emberi fejlődés motorja is egyben. A Kia az emberekre és az emberi kapcsolatokra építve kínál új élményeket, izgalmas járműveket, innovatív belső tereket és kényelmes szolgáltatásokat kifejezetten azzal a céllal, hogy használóik arra használják őket, amiben a leginkább örömüket lelik.

Hasonló cikkek

Leave a Comment