Monte Carlo felszereltséget kap az új Skoda

A népszerű Monte Carlo felszereltségi szinttel bővíti új Scala kompakt modellje palettáját a Skoda. Az új kivitel tisztelgés az autógyártó nagysikerű rali-történelme előtt, s markáns fekete elemeivel, illetve a fekete hátsó „Skoda” felirattal még sportosabb megjelenést kölcsönöz a dinamikus Scala számára. A modellsorozathoz rendelkezésre álló minden motorváltozattal rendelhető Scala Monte Csrlo premierjére szeptemberben, a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával, az első ügyfélkiszállításokra pedig 2019 negyedik negyedévében kerül sor.

A Skoda kompaktmodelljeinek sportos lifestyle-változatai immár hagyományosan a Monte Carlo elnevezést viselik. A Monacói Hercegség e városrésze a fényűzés és ragyogás mellett mindenekelőtt több mint egy évszázados versenysport történelméről is jól ismert, a rali-világbajnokság aktuális versenynaptárának leggazdagabb hagyományokra visszatekintő futamát immár 1911 óta rendezik meg. A Skoda szintén a Monte Carlo Ralin ünnepelhetett többet is versenysport-történelmének legnagyobb sikerei közül, 1936-ban például a Skoda Popular Sport a második helyen végzett kategóriájában, 1977-ben pedig a Skoda 130 RS szerezte meg a kategória első és második helyét, de a Skoda Fabia raliváltozatai is különösen sikeresnek bizonyultak itt. A Skoda Scala Monte Carlo e versenysport-hagyományokat idézi, a legendás autókra és diadalokra emlékezve.

Amint Oliver Stefani, a Skoda Design vezetője kiemelte: „Új Monte Carlo változatával még jobban ki kívánjuk hangsúlyozni a Skoda Scala sportos és dinamikus karakterét. A fekete Monte Carlo elemek, a nagyméretű könnyűfém keréktárcsák és a jól csengő név egyaránt nagysikerű raliversenyautóinkkal teremtenek kapcsolatot és még célzottabban egy fiatalabb, a sportosságot és az érzelmekben gazdag lifestyle-dizájnt értékelő vásárlói célcsoportot szólítanak meg.”

Sportos fellépés és markáns fekete elemek

Számos fekete eleme kölcsönöz még sportosabb megjelenést a Skoda Scala Monte Carlo számára. A teljes-LED fényszórók által közrefogott, markáns Skoda-hűtőrács szegélye fényes fekete bevonatot kap és az átdolgozott első lökhárító egyes részei is feketék, a „Skoda” felirat pedig – amelyet a Scala Európában a márka első sorozatgyártású modelljeként hordoz a Skoda-embléma helyett csomagtérajtaja közepén – a Skoda Scala Monte Carlo esetében ugyancsak fekete. Oldalnézetét ugyancsak fekete, 17 col peremátmérőjű – extrafelszerelésként pedig 18 colos – speciális Monte Carlo dizájn szerinti könnyűfém keréktárcsák, illetve a külső visszapillantó tükrök fekete házai és az oldalküszöbök szintén fekete borításai határozzák meg.

A modellsorozathoz rendelkezésre álló mindegyik motorváltozattal kapható Monte Carlo felszereltségi változatában a Skoda Scala már alapkivitelben sötétített oldalablakokkal (Sunset), panorámatetővel és fekete tetőlégterelővel kiegészített, meghosszabbított hátsó szélvédővel készül. A Scala különleges plakettel is megjelölt, új csúcsmodelljének sportos megjelenését fekete hátsó diffúzorelem, fekete típusfeliratok, illetve teljes-LED hátsó lámpák teszik teljessé.

Sportülések és bőrbetétek teszik nemessé az utasteret

Skoda Scala Monte Carlo beltere szintén hangsúlyosan dinamikus stílusú. Az integrált fejtámlával kiformált sportülések állítható magasságúak és speciális Monte Carlo kárpit borítja őket, de a dekorbetétek és a műszeregység is sajátos dizájnnal jelennek meg. A multifunkciós sportkormányt perforált bőrrel vonják be, s akárcsak a sebességváltókar és a kézifékmarkolat, vörös varrások díszítik. A LED-technikájú hangulatvilágítás szintén vörös színben világítja meg a középkonzolt, a lábteret, valamint az ajtók rakodórekeszeit és belső kilincseit. A műszerfal légbefúvó nyílásai krómhatásúak, LED-technikájú olvasólámpák is rendelkezésre állnak, s alumínium-dizájn pedálborítások, különleges lábszőnyegek, a küszöbléceken „Scala” felirat és fekete tetőkárpit teszi teljessé a sportos belső hangulatot.

 

Hasonló cikkek

Leave a Comment