A gazdagok és híresek elképesztő sportautói

A sportcsillagoknak, zenészeknek, színészeknek, divattervezőknek és más csillogó hírességeknek természetesen nincsenek anyagi gondjaik. Olyannyira nincsenek, hogy sokan közülük egész autó gyűjteményeket hoztak létre. De nézzük is meg, hogy néhány ismert ember milyen autókkal büszkélkedhet.

Drake

Pénzügyi becslések szerint Aubrey “Drake” Graham kanadai zenész, rapper, lemezproducer és vállalkozó 150 millió dollárt ér. Az elmúlt évtizedben minden évben szerepelt a Forbes Hip Hop Cash Kings listáján, és több listavezető slágere volt, mint Michael Jacksonnak. Bár azért vannak nála sokkal gazdagabb rapperek, a bevétele mégis elegendő volt ahhoz, hogy egy szép autó gyűjteményt hozzon létre. Az autók gyűjtése mellett a rapper másik hobbija az online játék, amelyet az online-kaszinó.com oldalon található felelősségteljes oldalakon bárki szintén megtehet. Bár az autók gyűjtése kevésbé utánozható bárki által, mégis nézzük meg, hogy milyen modellekkel rendelkezik Drake. Többek között megtalálható a gyűjteményében egy Acura TSX (2004), egy Bugatti Veyron – Sang Noir Edition (2010), egy Bentley Continental Supersports Convertible (2010),  egy Bentley Mulsanne (2017), vagy éppen egy McLaren 675LT (2016).

Jay Leno

Jay Leno amerikai humorista és talkshow műsorvezető gyűjteményében több mint 1600 jármű található, és ezek között az apró mikroautóktól és hot rodoktól kezdve az 1900 előtti gőzautón át a legújabb európai hiperautókig, egy amerikai LaFrance tűzoltóautóig, sőt, még egy Ferret Scout katonai jármű is megtalálható. Leno imádja az autókat, és szenvedélye miatt nemcsak a leggyorsabb és legerősebb gépeket gyűjti, hanem menő autókat és kulturálisan jelentős modelleket is. Állítólag 52 millió dollár északi értékű, Leno egyik legfurcsább autója a Blastolene Special, más néven “a tartálykocsi”. Lényegében ez egy teherautó alvázra épített óriási hot rod, egy tankból származó motorral!

Ralph Lauren

Ralph Lauren gyűjteménye állítólag jóval több mint 350 millió dollárt ér, és a valaha gyártott legkívánatosabb klasszikus Ferrarikat tartalmazza, köztük egy 250 GTO-t (a valaha gyártott legdrágább autó), egy ’58-as 250 Testa Rossa-t, egy 250 SWB-t, egy 375 Plus-t és egy 250 LM-et. Vannak itt régi Jaguárok, mint például egy Le Mans-győztes D-Type versenyautó és annak XK SS utcai változata, több szuper ritka, 2. világháború előtti Alfa Romeo, Bentley-k, Bugattik és Mercedes modellek. A Lauren tulajdonában lévő összes gép közül azonban az 1938-as Bugatti Type 57SC Atlantic egy másik ligában játszik, mivel a valaha gyártott mindössze két példány egyike, és a 2. világháború előtti korszak legkívánatosabb és legfejlettebb szuperautója.

Bill Gates

A világ sokáig leggazdagabb embere, a Microsoft társalapítója, Bill Gates a fő oka annak, hogy az amerikaiak élvezhetik a Porsche ritka 959-es szuperautóját, mivel a számítógépzseni évekig harcolt az amerikai kormánnyal, hogy “föderalizálják” az autót, és legális legyen a tulajdonlása az Egyesült Államokban. Bár gyűjteményének többi darabja meglehetősen szelíd a listán szereplő más ismert emberekhez képest, az a tény, hogy Gates az amerikai szövetségi kormány ellen szállt harcba, csak azért, hogy élvezhesse a Porsche ritka, 1980-as évekbeli szuperautóját, elegendő ahhoz, hogy ide kerüljön.

Lewis Hamilton

A legtöbb autóversenyző, még az olyan legendák is, mint Peter Brock és Craig Lowndes, sosem építettek hatalmas autógyűjteményt. Kivételek azonban mindig vannak, mint a drag racinges Don Garlits, a raliversenyző Juha Kankkunen és az F1-es legenda Lewis Hamilton. Az ő gyűjteményében megtalálható egy eredeti Shelby Cobra 427-es (az 1960-as évek egyik leggyűjteményesebb és leggyorsabb autója), egy Ferrari LaFerrari Aperta, egy McLaren P1, egy egyedi Zonda 760LH hiperautó, amelyet Pagani kifejezetten neki készített, és egy 1995-ös McLaren F1, amely 2017-ben több mint 15 000 000 dollárba került neki.

Rowan Atkinson

Rowan Atkinson leginkább a Mr Bean és a Fekete Vipera című komikus filmekben nyújtott szerepeiről híres, de érdemes tudni róla, hogy megrögzött autórajongó, aki szabadidejében olyan ritka klasszikusokkal versenyez, mint egy Aston Martin DB4, egy 1960-as Ford Falcon Sprint és egy Jaguar MkVII. Volt már tulajdonosa egy McLaren F1-nek, számos különleges Rolls-Royce-nak és Bentley-nek, és több Aston Martinnak is. Atkinson gyűjteményének legértékesebb és legjelentősebb autója jelenleg az 1939-es BMW 328 Roadster, amely megnyerte az akkori Mille Miglia nyílt utcai versenyt, és amelynek értéke meghaladja az 1 millió dollárt.

James Hetfield

Minden idők legsikeresebb heavy metal zenekarának, a Metallicának a frontembere nemrég 10 egyedi autóját adományozta a Los Angeles-i Petersen Múzeumnak, ahol korábban Elton John, Steve McQueen és Billy Gibbons, a ZZ Top tagjainak autói is megtaláhatóak voltak. Hetfield autói szinte mind egyedi gyártású gépek: egy hot rodded 1956-os F100-as, a ’37-es Lincoln Zephyr “Voodoo Priest”, egy ’48-as Jaguar “Black Pearl”, egy ’53-as Buick Skylark “Skyscraper”, egy ’34-es Packard “Aquarius”, egy ’36-os Auburn csónakos farú “Slow Burn”. E drámai hot rodok közül sok teljesen kézzel készült Rick Dore műhelyéből.

Hasonló cikkek

Leave a Comment