A GreenGo Energy és a Hydro Rein együttműködik a svédországi napelemes portfólióban

A GreenGo Energy új partnerségi megállapodást kötött a Hydro Reinnel a svédországi közüzemi szintű napenergia-fejlesztésről. Az első projekteket már átadták a Hydronak, és a partnerek a következő években ambiciózus portfólió-növekedést tűztek ki célul.

A svéd kormány egyértelmű célt tűzött ki: 2040-re a növekvő villamosenergia-szükséglet 100%-át megújuló forrásokból kell előállítani. A napelemes fotovoltaika jó helyzetben van ahhoz, hogy a szélenergiát kiegészítő jellege miatt ennek az átalakulásnak az egyik fő pillére legyen.

Az első megvásárolt napenergia-projektek

Az első két napenergia-projektet már átadták, így a Hydro Rein 100%-os tulajdonjogot szerzett a projektekben. A GreenGo Energy felel a projektek fejlesztéséért, míg a Hydro Rein a projektek szerződéses felépítéséért és a projektekkel kapcsolatos valamennyi szolgáltatásért, beleértve a strukturálást, a piacra jutást, a kivitelezést és az üzemeltetést.

A két projekt becsült összkapacitása 118 MW, becsült éves össztermelésük 143 GWh. A fejlesztés jelenleg is folyik, és a projektekre vonatkozóan már benyújtották a hálózati társasághoz az összekapcsolási kérelmet.

Karsten Nielsen, a GreenGo Energy vezérigazgatója megjegyzi: “Ez az első partnerségi megállapodásunk a svéd piacon, ahol gyorsan bővítjük jelenlétünket, hogy támogassuk a 100%-ban megújuló energiára való svédországi átállást. A Hydro pénzügyi erejével, a megújuló beruházások terén szerzett tapasztalatával és a skandináv energiapiacon való erős ipari jelenlétével együtt nagyszerű és skálázható platformmal rendelkezünk”.”

Olivier Giradot, a Hydro Rein vezérigazgatója megjegyzi: “Büszkén jelentjük be első svédországi napelemes beruházásunkat partnerünkkel, a GreenGo Energyvel közösen. Ez egy újabb lépés a Hydro Rein skandináv portfóliójának földrajzi és technológiai diverzifikálása felé. Svédországban már most is jelentős szélerőművi projektekkel rendelkezünk, és mivel a régióban új zöld ipari fejlesztéseket terveznek, nagy lehetőséget látunk a szél- és napenergia kombinálásában a svéd ipar dekarbonizációja érdekében.”

Skandináv terjeszkedés

A felek közötti 2. megállapodás a már kialakult dániai partnerség természetes bővítését jelenti. 2022 decemberében a Hydro Rein a Commerz Reallal közösen bejelentette a GreenGo Energy partnerségét, amelynek célja a dániai napenergia-projektek fejlesztése, összesen 1GW-os ambícióval.

A Hydro Rein és a GreenGo Energy közös ambíciója, hogy a jövőben további terjeszkedést folytassanak, ahol a partnerek kihasználhatják egymást kiegészítő képességeiket és erős jelenlétüket az északi megújuló energiaforrások piacán.

A GreenGo Energyről

A GreenGo Energy 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy innovatív és skálázható üzleti modellel felgyorsítsa a megújuló energiatermelésre való átállást. A GreenGo Energy 360 fokos, teljes körű szolgáltatási platformja magában foglalja a kezdeményezést, a beruházás strukturálását, a fejlesztést, az átvételt, az EPC-menedzsmentet és a vagyonkezelési szolgáltatásokat, teljes mértékben az ügyfeleink igényeihez és befektetési profiljához igazítva.
A GreenGo Energy 19 GW napenergia-, szél- és P2X-projekttel rendelkezik a fejlesztés és az építés különböző szakaszaiban az Egyesült Államok hét államában és Észak-Európában, amelyből több mint 4 GW-ot a megújuló energiaforrások területén működő Tier 1 befektetőkkel kötött partnerségi megállapodások révén szerződtek le.

www.greengoenergy.com

A Hydro Reinről

A Hydro Rein a megújuló energiával kapcsolatos ipari megoldások vezető szolgáltatója, amely teljes mértékben a globális megújuló energia- és alumíniumipari vállalat, a Hydro tulajdonában van. A Hydro Rein 16 projektből álló, fejlesztés alatt álló, diverzifikált portfólióval rendelkezik az északi országok és Brazília fő piacain. A vállalat célja, hogy 2026-ra 3 GW (bruttó) erőművet építsen vagy működtessen, kihasználva az egyedi ügyfélkínálatot és a Hydro évszázados múltját az ipar építésében, amely számít.
A Hydro Rein a Norsk Hydro alumínium- és megújuló energiával foglalkozó vállalat 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, amelyben a norvég kormánynak is mintegy egyharmados részesedése van. A vállalat már több mint száz éve tevékenykedik a vízenergia területén.

 

Hasonló cikkek

Leave a Comment