Bemutatkozik az új Range Rover Evoque Szerző: Ördög Ibolya

Miután a kompakt luxus szabadidőjárművek szegmensének megalapítójaként világszerte több mint 772 096 példányban talált gazdára, és több mint 217 nemzetközi elismerést mondhat magáénak, az új Range Rover Evoque az eredeti modell kifinomult evolúciójaként lép színre.

Az utánozhatatlan Range Rover hagyományokat élvonalbeli technológiákkal párosító, Nagy-Britanniában tervezett, fejlesztett és gyártott modell tökéletesen kielégíti a modern ügyfelek kívánságait.  Fedélzetén olyan, elsőként alkalmazott technológiai megoldásokkal találkozhatunk, mint az „átlátszó motorházfedél”, vagy a visszapillantó tükör, amely gombnyomásra a jármű mögötti terület képét megjelenítő, nagyfelbontású képernyővé változik.

„A karosszérialemezek alatt műszaki és technológiai forradalom zajlik” – mondta Nick Rogers, a Jaguar Land Rover termékfejlesztésért felelős vezérigazgatója. „A vadonatúj architektúra képes a plug-in és mild hibrid rendszereket is befogadni; az egyetlen elem, amelyet elődjétől megörökölt a modell, az ajtózsanérok. Az új futómű maximálisan kiaknázza a merevebb karosszéria adottságait, biztosítva a Range Roverre jellemző menetkényelmet és kifinomultságot.”

„Az Evoque minden eddiginél intelligensebb lett. Az infotainment rendszerünket vezérlő szoftvert tökéletesítettük, így még ösztönösebb kezelhetőséget kínál. A zökkenőmentes okostelefonos integrációt az újonnan bevezetett Apple CarPlay és Android Auto funkciók segítik elő.”

A Land Rover a divat és a technológia világának számos szereplőjével együttműködésben keltette életre az új Range Rover Evoque formai, innovatív és fenntartható jellemzőit.

Adwoa Aboah brit aktivista és modell egy különleges tervezésű öltözékben jelent meg a premieren; az Ashley Williams által tervezett ruha a gépkocsi hasított bőr hatású prémium szövetanyagából készült. Ez a beltéri szövetanyag újrahasznosított poliészter mikrorostokból készül, amit többek között műanyag palackokból állítanak elő – ha ezzel az opcióval rendeljük meg az autót, 53 palacknak megfelelő műanyagot hasznosítanak az ülések kárpitozásához.

A brit Mulberry luxusmárka az új Range Rover Evoque szabadidőjármű által ihletett utazótáska-kollekciót tervezett. A hétvégi táska steppelésén az autó hűtőrácsának mintázata köszön vissza, a táska ugyanabból a fenntartható forrásból származó eukaliptusz anyagból készül, mint amivel az Evoque utasterében találkozhatunk. A nagy és kis méretben készülő táska kétféle színkombinációban elérhető: Ebony szövet Ebony bőrdíszítéssel, vagy Ebony szövet Oxblood bőrdíszítéssel – mindkettőhöz azonos stílusú kulcstartó tartozik. A kollekció egyelőre csak koncepció, így nem megvásárolható; az érdeklődők a www.mulberry.com/range-roveriratkozhatnak fel.

A prémium audiorendszereket készítő New York-i Master & Dynamic két egyedi Range Rover Evoque x Master & Dynamic MW07 vezeték nélküli fülhallgató-koncepciót készített. Mindkét fülhallgatót kézzel készítették acetátból, azokat az új Range Rover Evoque bevezetésekor elérhető színválasztéka ihlette, és egyedi mintázatú, vörösréz és ezüst tónusokkal díszített rácsozatot kaptak. A vezeték nélküli fülhallgatók Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoznak a felhasználó személyes zenelejátszó készülékéhez. A felülmúlhatatlan mobil zenei élményről polírozott nemesacél tok vezeték nélküli töltő funkciója gondoskodik. További információk: www.masteranddynamic.com

A DEFY Classic kollekció legújabb Zenith karórája a formatervező és műszaki fejlesztő csapatok szoros és harmonikus együttműködése nyomán született meg. A mindössze 200 példányban készülő óra számos jellemzőjében visszaköszön az autóipari ihlet, a színvilágtól a kialakításig. A Range Rover Evoque Zenith karóra 2019 elejétől megvásárolható a Zenith értékesítési hálózatában, illetve egyes kijelölt Land Rover márkakereskedésekben.

Hasonló cikkek

Leave a Comment